2024-05-03
In de hotels van Waldorf Astoria wordt een nieuw culinaire meesterwerk gepresenteerd!

De legendarische hotelketen Waldorf Astoria Hotels & Resorts heeft het tweede project “De Smaak van Waldorf Astoria” uitgevoerd in samenwerking met de James Beard Foundation - een van de belangrijkste gastronomische organisaties in de VS. De zoektocht naar de legendarische smaak werd hervat in de herfst van 2015: vijf jonge chefs die halvefinalisten waren van de James Beard Award en vijf gerenommeerde maestro's die verantwoordelijk zijn voor de keuken in de luxe Waldorf Astoria hotels in Amsterdam, New Orleans, Peking, Jeruzalem en Orlando, namen eraan deel.


De winnaars van de finale, die onlangs in New York plaatsvond, zijn chef-kok Benoit Challand uit het Waldorf Astoria Beijing en zijn jonge collega Eric Bruner-Yang. Het gerecht dat zij hebben gemaakt - Jing Roll - zal vanaf nu op het menu staan van alle 25 Waldorf Astoria hotels wereldwijd, naast risotto met selderij à la Waldorf, dat vorig jaar won, en de wereldwijd beroemde Eggs Benedict, Red Velvet Cake en Waldorf-salade, die ooit in de keuken van het New Yorkse Waldorf Astoria hotel zijn bedacht.


“Wij zijn ongelooflijk blij met de voortzetting van het project 'De Smaak van Waldorf Astoria' en de samenwerking met de James Beard Foundation, die een onschatbare bijdrage levert en tegelijkertijd ons rijke culinaire erfgoed viert,” zegt John Vanderslice, hoofd van de Waldorf Astoria Hotels & Resorts. “Waldorf Astoria streeft naar gastronomische perfectie in elk van de 140 bars, cafés en haut cuisine restaurants die zich in onze hotels bevinden.”

De jury in de finale werd gevormd door de beroemde avant-garde chef-kok Wylie Dufresne, hoofdredacteur van het tijdschrift Saveur Adam Sachs, president van de James Beard Foundation Susan Ungaro, acteur, muzikant en kookboekenschrijver Questlove, en de winnaar van vorig jaar, David Pouzie.


“Volg denkwijze van onze oprichter James Beard, de vader van de Amerikaanse gastronomie, zijn we met veel plezier onze samenwerking met Waldorf Astoria Hotels & Resorts voort te zetten - een iconisch merk dat een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de vorming van het culinaire erfgoed van Amerika,” zegt Susan Ungaro, president van de James Beard Foundation. “We streven ernaar de internationale ervaring te bieden aan de halvefinalisten van onze wedstrijd voor opkomende culinaire sterren, en de samenwerking met de chefs van Waldorf Astoria helpt ons nieuwe iconische meesterwerken te creëren.”


Merk op dat Waldorf Astoria Hotels & Resorts een internationale luxe hotelketen van Hilton Worldwide is, bestaande uit 25 hotels en resorts in de meest bezochte steden en mooiste plaatsen ter wereld. Ongelooflijke gastronomische reizen, de beste golfbanen ter wereld, unieke SPA-behandelingen - bij Waldorf Astoria wacht u een onvergetelijke vakantie en legendarische service in luxueuze interieurs.
Gasten van welk resort in de Waldorf Astoria Hotels & Resorts keten kunnen op een onvergetelijke gastronomische reis "De Smaak van Waldorf Astoria" gaan en genieten van een verfijnd drie-gangen diner, cocktails van een bekende mixoloog proeven, een zeiltocht maken of naar de lokale markt gaan voor ingrediënten onder begeleiding van de chef-kok. Het gedetailleerde programma van de 3-daagse culinaire tours kan bekeken en besteld worden op

De James Beard Foundation, opgericht in 1986, eert en moedig jonge talenten in de gastronomie aan, en biedt ook training via verschillende programma's. James Beard, die in 1985 overleed, was de belangrijkste chef-kok van Amerika, auteur van vele boeken en een persoon met encyclopedische kennis. Hij hielp hele generaties chefs op te leiden en was een mentor voor zowel professionals als amateurs. De stichting, vernoemd naar hem, zet het nobele werk voort van het opleiden en ondersteunen van opkomende chefs door middel van educatieve programma's, subsidies, prijzen en cursussen voor bedrijfsontwikkeling.
Deel deze post met je vrienden!