2024-05-03
In de hotels van Waldorf Astoria zal een nieuw culinair meesterwerk worden gepresenteerd!
De legendarische hotelketen Waldorf Astoria Hotels & Resorts heeft haar tweede project ‘Smaak van Waldorf Astoria' in samenwerking met de James Beard Foundation - een van de belangrijkste culinaire organisaties in de VS - gehouden. De zoektocht naar de legendarische smaak werd hervat in de herfst van 2015: vijf jonge chef-koks die halve finalisten waren van de James Beard Award en vijf gerenommeerde maestro's die verantwoordelijk zijn voor de keukens in de luxe Waldorf Astoria hotels in Amsterdam, New Orleans, Beijing, Jeruzalem en Orlando, namen eraan deel.
De winnaars van de recent gehouden finale in New York zijn chef-kok Benoît Chargy van het Waldorf Astoria Beijing hotel en zijn jonge collega Eric Bruner-Young, en hun creatie - de Jing Roll - zal vanaf nu worden opgenomen in het menu van alle 25 Waldorf Astoria hotels wereldwijd, naast de vorig jaar winnende selderij risotto à la Waldorf en de wereldberoemde Eggs Benedict, Red Velvet-cake en Waldorf-salade, die ooit bedacht zijn in de keuken van het Waldorf Astoria hotel in New York.
“We zijn ongelooflijk blij met de voortzetting van het project ‘Smaak van Waldorf Astoria’ en de samenwerking met de James Beard Foundation, die een onschatbare bijdrage levert en tegelijkertijd ons rijke culinaire erfgoed in het zonnetje zet,” zegt John Vanderslice, hoofd van het netwerk Waldorf Astoria Hotels & Resorts. “Waldorf Astoria streeft naar gastronomische perfectie in elk van de 140 bars, cafés en restaurants van haute cuisine die in onze hotels zijn gevestigd.”
De jury tijdens het laatste stadium van de wedstrijd bestond uit de beroemde avant-garde chef Willy Dafresne, hoofdredacteur van het tijdschrift Saveur Adam Sachs, president van de James Beard Foundation Susan Ungaro, acteur, muzikant en auteur van kookboeken Questlove, en vorig jaar winnaar David Posey.
“Volgens de principes van onze oprichter James Beard, de vader van de Amerikaanse gastronomie, zetten we met veel plezier onze samenwerking voort met Waldorf Astoria Hotels & Resorts - een cultmerk dat een significante bijdrage heeft geleverd aan de vorming van de culinaire erfenis van Amerika,” merkt Susan Ungaro, de president van de James Beard Foundation, op. “We streven ernaar om de halve finalisten van onze opkomende culinaire sterrenwedstrijd internationale ervaring te bieden, en de samenwerking met de chef-koks van Waldorf Astoria helpt bij het creëren van nieuwe iconische meesterwerken”.
Opmerkelijk is dat Waldorf Astoria Hotels & Resorts een internationaal luxe hotelnetwerk is van de Hilton Worldwide Corporation, bestaande uit 25 hotels en resorts in de meest bezochte steden en prachtige locaties op aarde. Ongelooflijke culinaire reizen, 's werelds beste golfbanen, unieke spa-behandelingen - bij Waldorf Astoria wacht u een onvergetelijke vakantie en legendarische service van onberispelijke kwaliteit in luxe interieurs.
Gasten van elk resort van het Waldorf Astoria Hotels & Resorts kunnen op een onvergetelijke culinaire reis gaan met de "Smaak van Waldorf Astoria" en genieten van een kenmerkend verfijnd driegangendiner, cocktails proeven van een bekende mixoloog, een jachttocht maken of naar de lokale markt gaan voor ingrediënten onder begeleiding van de chef-kok. Het gedetailleerde programma van de 3-daagse culinaire tours kan worden bekeken en besteld op
De James Beard Foundation, opgericht in 1986, eert en beloont jong talent op het gebied van gastronomie, en biedt ook training via verschillende programma's. James Beard, overleden in 1985, was de toonaangevende culinaire figuur van Amerika, auteur van talloze boeken en een encyclopedisch onderlegd persoon. Hij heeft hele generaties koks geholpen zich te ontwikkelen en diende als mentor voor zowel professionals als liefhebbers. De stichting, die naar hem is vernoemd, zet zijn nobele werk voort door educatieve programma's, beurzen, prijzen en zakelijke ontwikkelingscursussen aan te bieden ter ondersteuning en opleiding van beginnende chef-koks.
Deel dit bericht met je vrienden!